Доступність посилання

ТОП новини

Шкіряк звинуватив голову ЦВК у саботажі через Кривий Ріг і повідомив про кримінальне провадження


Радник міністра внутрішніх справ Зорян Шкіряк заявив, що за ситуацію, що склалася навколо виборів мера у Кривому Розі Дніпропетровської області, всю повноту відповідальності повинна нести Центральна виборча комісія і особисто її голова Михайло Охендовський.

«Знову відбувається відвертий саботаж із його сторони, котрим бездіяльність ЦВК, по суті, нівелює всю демократичність та прозорість виборчого процесу», – написав він у фейсбуці.

Шкіряк також повідомив, що наразі відкрито кримінальне провадження за фактом заяви з боку представників об’єднання «Самопоміч», висуванець якого, за офіційними даними, програв вибори, за ч. 1 ст. 366 Кримінального кодексу України (службове підроблення), проводяться слідчі дії.

«Від себе додам, що ніяким провокаторам не вдасться втягнути правоохоронців у свої політичні розборки. Поліція понад політикою, не втручається у виборчий процес і безпосередньо реагує тільки на порушення закону. Ми будемо діяти виключно в рамках наданих нам повноважень», – наголосив він.

Коментуючи офіційно визнану перемогу на виборах мера Кривого Рогу представника «Опозиційного блоку» Юрія Вілкула, радник голови МВС також заявив: «Не виключено, що Охендовський може перебувати в корупційній змові з «Опоблоком» і безпосередньо з фінансово-політичним кланом Вілкулів. Звідси, напевно, і повна байдужість та небажання реагувати відповідними рішеннями на події, що відбуваються в міській комісії з виборами у Кривому Розі в цілому».

Охендовський чи Центрвиборчком іще не реагували на ці звинувачення.

Вибори міського голови Кривого Рогу, другий тур яких відбувся в неділю, 15 листопада, викликали багато нарікань і заяв про сумніви в чесності їхніх офіційно встановлених результатів, за якими Юрій Вілкул («Опозиційний блок») переміг Юрія Милобога («Самопоміч») 752 голосами, або трохи більше як на 0,4 відсотка з близько 181 тисячі учасників голосування: за Вілкула проголосували 89 209 виборців (49,25%), за Милобога 88 457 (48,83%). Але ці результати вже офіційно визнали в міській виборчій комісії і в ЦВК, Вілкул склав присягу мера.

XS
SM
MD
LG