Доступність посилання

ТОП новини

ЦВК: підстав для сумнівів щодо законності дій міськвиборчкому Кривого Рогу немає


Михайло Охендовський (©Shutterstock)
Михайло Охендовський (©Shutterstock)

Голова Центральної виборчої комісії Михайло Охендовський вважає, що немає підстав для сумнівів у законності встановлення міською виборчою комісією результатів виборів мера в Кривому Розі.

«Підстав ставити під сумнів законність дій міської виборчої комісії щодо встановлення результатів виборів Криворізького міського голови на цей момент у ЦВК немає», – сказав Охендовський.

18 листопада радник міністра внутрішніх справ Зорян Шкіряк заявив, що наразі відкрито кримінальне провадження за фактом заяви з боку представників об’єднання «Самопоміч», висуванець якого, за офіційними даними, програв вибори, за ч. 1 ст. 366 Кримінального кодексу України (службове підроблення), проводяться слідчі дії.

За офіційними даними, в Кривому Розі за чинного міського голову, представника «Опозиційного блоку» Юрія Вілкула проголосувало 50,21% виборців, а за його суперника, висуванця «Об’єднання «Самопоміч» Юрія Милобога – 49,79%. Різниця між кандидатами – 752 голоси. Юрій Вілкул на сесії міської ради 18 листопада склав присягу міського голови.

Проте у Кривому Розі протестували проти визнання Юрія Вілкула переможцем виборів міського голови. Аналогічні протести були біля ЦВК.

Сьогодні у Дніпропетровській обласній організації «Об’єднання «Самопоміч» також повідомили, що готують позов до суду щодо визнання недійсними результатів голосування на близько 30 дільниць Кривого Рогу, де виявили порушення, а також не припиняють вуличних акцій протесту.

XS
SM
MD
LG