Доступність посилання

ТОП новини

Росія не може бути партнером у боротьбі з тероризмом – Богомолов


Олександр Богомолов
Олександр Богомолов

Цілі, які переслідує Росія, не є спільними із західними країнами, а тому Кремль не може бути партнером у розв’язанні сирійської кризи, сказав Радіо Свобода директор Інституту сходознавства імені Кримського НАН України Олександр Богомолов.

«На Заході є сили та гарні аналітики, які розуміють, що Росія не може бути партнером у розв’язанні кризової ситуації в Сирії. Це добре розуміють у країнах Балтії, і у Польщі, і в багатьох інших країнах, де відчувають, на чому ґрунтується російська політика», ­­– запевнив Богомолов в ефірі програми «Ми разом».

За словами фахівця, Росія вдало скористалася «прогалинами у політиці західних країн», щоб відновити свої позиції як геополітичного гравця.

«На відміну від інших сторін, які задіяні в сирійській кризі, Росія немає прямих інтересів у Сирії. Чому тоді Путін туди втрутився? Бо зараз там перетинаються інтереси всіх світових потуг й Росія знайшла спосіб повернутися на світову арену», – пояснює експерт.

Але для України, на думку Олександра Богомолова, це не є добрим знаком, оскільки боротьба з тероризмом угруповання «Ісламська держава» відволікає світову спільноту від вирішення української кризи.

Для України «цей рік буде дуже важким, в першу чергу, тому, що складається формат відносин між Сполученими Штатами, багатьма західними країнами та Росією. І він не є таким, який би сприяв вирішенню української кризи, і сирійської кризи. Сирійська криза затягнеться, вона поглибиться обов’язково. На тлі цього, вирішення української кризи буде страждати», – застерігає директор Інституту сходознавства.

Лідери країн-учасниць саміту країн G20 за підсумками зустрічі в Туреччині опублікували декларацію по боротьбі з тероризмом, де висловили «рішучість боротися з тероризмом у всіх його формах і де б він не відбувався», а також заявили про «необхідність зміцнення міжнародного співробітництва і солідарності в боротьбі з тероризмом».

XS
SM
MD
LG