Доступність посилання

ТОП новини

У Сирії загинули вже 160 громадян Росії, що воювали за «Ісламську державу» – посадовець


На суді в Росії над Гаджи Магомедовим, звинувачуваним бійцем «Ісламської держави» в Сирії, Ростов-на-Дону, 2 листопада 2015 року
На суді в Росії над Гаджи Магомедовим, звинувачуваним бійцем «Ісламської держави» в Сирії, Ростов-на-Дону, 2 листопада 2015 року

Заступник міністра закордонних справ Росії Олег Сиромолотов повідомив, що в Сирії вже загинули 160 російських громадян, які воювали там у лавах екстремістського угруповання «Ісламська держава».

За його словами, загалом у Сирії в силах ісламістів воюють чи воювали раніше 2 тисячі 700 російських громадян; 73 з них після повернення додому були засуджені, ще 36 перебувають під арештом.

Сиромолотов також заявив, що, за російськими даними, загалом у лавах угруповання «Ісламська держава» воює понад 25 тисяч іноземних найманців, зокрема, з арабських країн, Європи чи держав зі складу колишнього СРСР.

Росія наприкінці вересня втрутилася у війну в Сирії на підтримку режиму її союзника, президента Башара аль-Асада, але офіційно метою своїх ударів називає саме угруповання «Ісламська держава». Відтак над Єгиптом був підірваний російський пасажирський літак, у якому загинули всі 224 людини на його борту, а єгипетський підрозділ цього угруповання взяв на себе відповідальність за теракт, назвавши його відповіддю на втручання Росії в Сирії.

XS
SM
MD
LG