Доступність посилання

ТОП новини

Кривий Ріг: ТВК відмовила в перерахунку голосів на спецдільницях, Милобог іде до суду


У Кривому Розі міська територіальна виборча комісія відмовила кандидатові на посаду міського голови Юрієві Милобогу в перерахунку голосів на спецдільницях.

За цю постанову проголосували 12 членів виборчої комісії, 4 були проти, двоє утрималися.

Водночас штаб кандидата Милобога наполягає на тому, що на спецдільницях у Кривому Розі в день виборів видавалося більше бюлетенів, аніж було учасників голосування, і було більше можливостей для фальсифікацій.

В обласній організації «Об’єднання «Самопоміч», висуванцем якого є Милобог, поінформували, що розгляд справи переходить у судову площину: 20 листопада у Дніпропетровському окружному адміністративному суді слухатиметься справа за скаргою Юрія Мілобога щодо фальсифікації результатів виборів у Кривому Розі.

Водночас голова Центральної виборчої комісії Михайло Охендовський на брифінгу в Києві заявив, що ЦВК не бачить підстав сумніватися в законності встановлення результатів голосування на виборах міського голови Кривого Рогу.

У середу, 18 листопада, у Кривому Розі відбувся перерахунок на одній із дільниць Інгулецького району, і дані збіглися з первісними, однак в обласній організації «Об’єднання «Самопоміч» заявили про порушення – не опечатані двері, неналежне зберігання бюлетенів тощо. В «Опозиційному блоці», представником якого є визнаний обраним міським головою Юрій Вілкул, ці звинувачення заперечили.

За офіційними даними, у Кривому Розі за чинного міського голову, представника «Опозиційного блоку» Юрія Вілкула проголосувало на 752 виборці більше, ніж за його суперника, висуванця «Об’єднання «Самопоміч» Юрія Милобога. Юрій Вілкул на сесії міської ради в середу, 18 листопада склав присягу міського голови.

XS
SM
MD
LG