Доступність посилання

ТОП новини

Клінтон закликала, щоб США очолили боротьбу з «Ісламською державою» до поразки угруповання


Гілларі Клінтон під час виступу 19 листопада 2015 року
Гілларі Клінтон під час виступу 19 листопада 2015 року

У США сенатор Гілларі Клінтон, що змагається за висування кандидатом на виборах президента від Демократичної партії, виступила за рішучу боротьбу проти екстремістського угруповання «Ісламська держава», що діє в Сирії й Іраку.

Клінтон, що є нині провідним претендентом на висування від демократів, серед іншого, закликала створити під проводом США зону заборони польотів авіації над Сирією й виступила проти повернення більшого числа військ США до Іраку.

Виступаючи з великою політичною промовою в Раді з закордонних відносин у Нью-Йорку, вона також закликала різко поліпшити збирання розвідувальних даних, щоб США було легше вести зовнішню політику на Близькому Сході, а арабські країни закликала докладати більше зусиль у боротьбу з екстремізмом.

«Жодна інша країна світу не здатна повести за собою весь світ, щоб досягти поразки «Ісламської держави» й перемогти в боротьбі проти радикалізму – тільки Сполучені Штати здатні на це. Весь світ має долучитися до цієї боротьби, але ми маємо вести перед у ній», – заявила Клінтон.

При цьому деякі з її заяв різко розбігалися з курсом адміністрації нинішнього президента Барака Обами, теж демократа, позиції якого щодо Сирії й боротьби з «Ісламською державою» останнім часом зазнають критики. Зокрема, Гілларі Клінтон заявила, що Вашингтон має рішуче виступити проти втручання Ірану та його маріонеткових сил у Сирії й регіоні для того, щоб ефективніше протистояти екстремістському угрупованню.

Після останньої активізації бойових дій на Близькому Сході і терористичних нападів у Парижі тема боротьби проти ісламського екстремізму стала однією з важливих тем змагань за висування кандидатом на посаду президента у США і загалом політики Вашингтона.

XS
SM
MD
LG