Доступність посилання

ТОП новини

У ГПУ заявили, що викличуть Парасюка на допит за 4 кримінальними провадженнями щодо нього


Володимир Парасюк, архівне фото
Володимир Парасюк, архівне фото

У Генеральній прокуратурі України обіцяють викликати позафракційного народного депутата Володимира Парасюка на допит для пояснень за вже чотирма кримінальними провадженнями, у яких він фігурує, заявив у четвер прокурор Генпрокуратури Владислав Куценко.

«Перше кримінальне провадження пов’язане з подіями у Львові, коли фактично з участю Парасюка було викрадено співробітника Служби безпеки України. Друге кримінальне провадження пов’язане з заподіянням тілесних ушкоджень прокуророві, пам’ятаєте, коли він краватку зривав, штовхав прокурора в обличчя. Третє кримінальне провадження пов’язане з безпосереднім втручанням у роботу суду, – і сьогоднішнє кримінальне провадження, пов’язане з побиттям ногами працівника СБУ», – сказав прокурор агентству «Інтерфакс-Україна».

За його словами, після інциденту зі співробітником СБУ Василем Пісним вже розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 345 Кримінального кодексу України – погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу.

Але, сказав Куценко, є всі підстави вважати, що за цим інцидентом буде суворіша стаття, яка передбачає суворіше покарання, після того, як будуть отримані результати медичної експертизи, яка підтвердить завдання тілесних ушкоджень.

Він додав, що зараз тривають слідчі дії і допити, з’ясовуються всі обставини для підготовки документа про зняття депутатської недоторканності з Парасюка, який передадуть генеральному прокуророві, щоб він ухвалив рішення про направлення його до парламенту.

Раніше в четвер, 19 листопада, під час засідання комітету Верховної Ради з питань запобігання та протидії корупції відбулася словесна сварка між позафракційним депутатом, членом комітету Володимиром Парасюком і заступником керівника відділу «К» СБУ Василем Пісним, унаслідок якої Парасюк, який сидів неподалік Пісного, підстрибнув і вдарив його ногою по голові.

Удар з ноги. Парасюк побився з працівником СБУ Пісним
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:16 0:00

XS
SM
MD
LG