Доступність посилання

ТОП новини

За період існування КПП в зоні АТО СБУ виявила 10 випадків корупції


Черга на межі контрольованою українською владою території Донбасу, фото ілюстративне
Черга на межі контрольованою українською владою території Донбасу, фото ілюстративне

За період існування контрольних пунктів в’їзду та виїзду у зоні проведення АТО Служба безпеки України зафіксувала 10 випадків корупції. Про це йдеться у відповіді СБУ на запит Радіо Свобода.

Як приклад своєї роботи, спецслужба наводить затримання «на гарячому» керівника координаційної групи сектора «Б» та в.о. начальника Великоновосілківського відділу МВС датоване ще березнем 2015 року.

«Під час проведеної операції було зірвано передачу чергової партії незаконно оформлених перепусток у кількості 350 штук», – йдеться в повідомленні.

Також повідомляється, що з початку роботи гарячої лінії в липні минулого року про корупцію чиновників надійшло 14 повідомлень. Письмових звернень було чотири.

З середини жовтня на контрольних пунктах в’їзду та виїзду у зоні проведення АТО утворилися черги. У прикордонній службі головною причиною заторів називають припинення бойових дій у регіоні, а відтак збільшення потоку бажаючих перетнути лінію розмежування. Крім того, люди частіше стали їздити за товарами на контрольовані українською владою території та відвідувати рідних по обидва боки від лінії розмежування сторін конфлікту. Натомість громадяни та громадські активісти підозрюють, що ситуацію, зокрема нагнітають штучно, з метою отримання наживи

XS
SM
MD
LG