Доступність посилання

ТОП новини

Сакварелідзе повідомив про обшуки в Одеському припортовому заводі в пошуку корупційних схем


Давіт Сакварелідзе, архівне фото
Давіт Сакварелідзе, архівне фото

Заступник генерального прокурора України, прокурор Одеської області Давіт Сакварелідзе повідомив про санкціоновані судом обшуки, що відбуваються в Одеському припортовому заводі.

Як написав він у фейсбуці, Одеська прокуратура здійснює процесуальне керівництво в розслідуванні корупційних схем у цьому заводі за фактами злочинного привласнення державних коштів на суму понад 4 мільярди гривень.

За словами Сакварелідзе, правоохоронці встановили, що посадовці цього державного підприємства протягом 2015 року реалізовували продукцію підприємства, а це аміак, карбамід, зріджені азот, двоокис вуглецю й кисень, сірчанокислий натрій, іноземному контрагентові за цінами, значно нижчими від ринкових.

При цьому припускають, що до корупційної схеми можуть бути залучені чиновники найвищих органів державної влади, а також пролобійовані ними керівники цього підприємства з участю низки сумнівних іноземних компаній, написав чільний прокурор.

Слідство перевіряє версію, що потужності підприємства використовували для присвоєння учасниками схеми щороку сотень мільйонів доларів, які мали надходити до державної скарбниці України.

«Наша мета – ліквідація очевидно корупційної схеми, виявлення всіх членів цієї злочинної комбінації і притягнення їх до відповідальності, як вимагає закон», – додав він.

Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк на початку тижня заявив, що дав доручення провести перевірку фінансово-господарської діяльності двадцяти найбільших державних компаній, серед них і Одеського припортового заводу. Як сказав він у понеділок, 16 листопада, державні підприємства «залишаються годувальницею і основою корупції у країні».

XS
SM
MD
LG