Доступність посилання

ТОП новини

МВФ закликав Україну ухвалити бюджет, узгоджений із програмою реформ


Місія Міжнародного валютного фонду, яка завершила роботу в Києві, закликала Україну ухвалити бюджет, узгоджений із програмою реформ, які передбачає угода з МВФ про позику.

Як повідомила прес-служба МВФ, на завершення візиту керівник місії до України Рон ван Руден заявив, що нині важливе значення має те, щоб уряд подав на розгляд Верховної Ради бюджет, узгоджений із завданнями за програмою, що спрямовані на подальше зниження дефіциту бюджету і розміру державного боргу до безпечнішого рівня, і щоб Верховна Рада ухвалила цей бюджет.

«Це вимагатиме стабільних заходів для розширення бази оподаткування та оптимізації видатків. Надійна фіскальна позиція в поєднанні із заходами, спрямованими на оздоровлення банківської системи і прискорення економічних реформ, критично важливі для того, щоб утвердилася фінансова стабільність і було створене підґрунтя для потужного і сталого зростання», – мовиться в заяві голови місії.

Він також назвав конструктивними обговорення з керівництвом України напрямків політики, необхідних для завершення другого перегляду виконання програми за угодою про Механізм розширеного фінансування (EFF) – така формальна назва програми надання Києву позики від МВФ. За словами голови місії, «істотна робота, проведена на технічному рівні, сприяла поглибленню взаєморозуміння стосовно запланованої податкової реформи і наслідків для бюджету на 2016 рік».

Місія МВФ у перебігу нинішнього візиту працювала в Україні з 12 листопада після свого попереднього приїзду наприкінці вересня – на початку жовтня. Вона має підготувати ґрунт для надання Києву чергового, вже п’ятого траншу позики МВФ.

Україна та МВФ погодили нинішню програму розширеного фінансування (EFF) у лютому 2015 року. Вона розрахована на 4 роки і загалом передбачає надання Україні 17,5 мільярдів доларів фінансової допомоги. Станом на сьогодні Україна отримала з них п’ять мільярдів доларів.

XS
SM
MD
LG