Доступність посилання

ТОП новини

Керівництво Одеського припортового закликало до незалежної перевірки


Перший заступник директора підконтрольного державі Одеського припортового заводу Микола Щуриков заявив, що наполягає на проведенні повної перевірки фінансової та господарської діяльності підприємства «незалежними та незаангажованими фахівцями».

Він також звинуватив голову Одеської обласної державної адміністрації Міхеїла Саакашвілі в дестабілізації роботи підприємства і спробі змінити його керівництво, мовиться в заяві посадовця, яку цитує агентство «Інтерфакс-Україна».

За словами Щурикова, звинувачення Саакашвілі щодо наявності корупційних схем і договорів, які завдають збитків підприємству, безпідставні. Він заявив, що за дев’ять місяців 2015 року, зокрема, чистий прибуток заводу склав 205 мільйонів гривень проти 243 мільйонів гривень чистого збитку за аналогічний період минулого року, наявні повне завантаження потужностей, відсутність заборгованості з платежів та погашення 5 мільярдів гривень кредиту «Ощадбанкові».

Раніше у п’ятницю, 20 листопада, Саакашвілі повідомив, що очолювана ним Наглядова рада реформ державних підприємств при Мінекономрозвитку на засіданні в четвер, 19 листопада ініціювала скасування контракту на закупівлю газу, укладеного ОПЗ про переробку газу за давальницькою схемою, як корупційного. Саакашвілі оцінив збитки від цього контракту приблизно в 90 мільйонів доларів на рік, які, за його словами, можуть витекти з бюджету до кишень політиків. При цьому він зазначив, що спроби отримати текст документа через суд і прокуратуру поки що безуспішні.

Після цієї заяви заступник генерального прокурора України, прокурор Одеської області Давіт Сакварелідзе повідомив про санкціоновані судом обшуки, що почалися в Одеському припортовому заводі.

XS
SM
MD
LG