Доступність посилання

ТОП новини

Під дощем черкащани вшанували героїв Небесної сотні


Віче в Черкасах, 21 листопада 2015 року
Віче в Черкасах, 21 листопада 2015 року

У Черкасах на День Гідності та Свободи скликали народне віче. Попри дощ, біля пам’ятного знаку Небесній Сотні на Соборній площі зібралося близько 100 містян, серед яких найбільше – представників обласної та міської влади. Прийшли на віче і громадські активісти, учасники АТО, волонтери та інші черкащани, дехто навіть із дітьми, попри погану погоду.

Спершу представники різних конфесій провели спільний молебень за загиблими та помолилися за мир в Україні.

«Розпочалося все з молоді, яка сказала, що хоче жити в іншій країні. З тих кількох людей і розпочалися великі зміни. Вони роблять шрами, але вони нас змінюють. Свобода і гідність людини – це дар Божий, який ніхто не має права забирати. І це у нашого народу хотіли забрати та знищити. Однак ми піднялися. І душа розривається, бо за ці два роки нічого не змінилося», – вказав настоятель парафії Покрови Пресвятої Богородиці Української греко-католицької церкви отець Юліан.

Після молебню учасники віча поклали квіти до стели зі світлинами Героїв Небесної Сотні.

«Я переживаю за Україну. Мені дуже шкода тих людей, які загинули на Майдані. Вони ж стояли там за нас. А люди тільки вдома на кухнях та в маршрутках обурюються, що все не так, а на такі заходи чогось не приходять», – говорить черкащанка Любов Соколан, яка теж прийшла на Соборну площу вшанувати Небесну Сотню.

21 листопада українці відзначають День Гідності та Свободи. Рівно два роки тому розпочалися перші протести української громадськості у відповідь на рішення уряду України на чолі з Миколою Азаровим про призупинення процесу підготовки до підписання угоди про асоціацію між Україною та Євросоюзом.

XS
SM
MD
LG