Доступність посилання

ТОП новини

У Бельгії затримали 6 підозрюваних у причетності до терактів у Парижі


Брюссель, 21 листопада 2015 року
Брюссель, 21 листопада 2015 року

У Бельгії у суботу, 21 листопада, за підозрою у причетності до скоєння минулого тижня терактів у Парижі затримали шестеро людей.Це відбулося на автозаправці за 30 кілометрів від Брюсселя.

Поліція Бельгії також виявила зброю у квартирі підозрюваного у справі терактів у Парижі, повідомляє інтернет-сайт медіакомпанії RTL. Різні види зброї були знайдені у квартирі і припаркованому біля будинку фургоні.

За повідомленнями, у Брюсселі зменшилася кількість людей на вулицях, насамперед – туристів. Закриті блошиний ринок і центральна торгова вулиця Рю Ньов. Влада скасувала концерти, спортивні та інші масові заходи. Робота громадського транспорту обмежена рухом автобусів і трамваїв.

Про необхідність закриття через зростання терористичної загрози всіх публічних будівель, торгових центрів і ринків заявив прем’єр-міністр Брюссельського столичного регіону Руді Верворт.

Скасували також усі спортивні заходи, заплановані на ці вихідні, зокрема, низку поєдинків бельгійського чемпіонату з футболу. Серед них – гра у місті Локерен, де місцевий клуб повинен був прийняти одного з лідерів першості – брюссельський «Андерлехт». Причиною скасування матчу на офіційному сайті клубу названа неможливість гарантувати безпеку.

Раніше національний кризовий центр заявив, що для брюссельського регіону вводиться максимальний рівень терористичної загрози у зв’язку з наявністю серйозної загрози. Уряд Бельгії пояснив це небезпекою терактів із застосуванням зброї та вибухівки.

XS
SM
MD
LG