Доступність посилання

ТОП новини

На Херсонщині повторного підриву електроопор не було, вони впали від вітру – Іслямов


Один з ініціаторів акції громадянської блокади Криму Ленур Іслямов стверджує, що повторного підриву пошкоджених опор ліній електропередач, по яким електроенергія надходить до Криму, не було, вони впали від вітру.

«Ніякого підриву не було. Ми перебували тут і бачили, що опора впала сама по собі», – сказав Іслямов, повідомляє Центр журналістських розслідувань.

Співробітники «Укренерго» провели заземлення високовольтних ліній. За словами Ленура Іслямова, активісти блокади мають намір і далі блокувати відновлення електроопор, які впали.

«Ми продовжуватимемо стояти тут, зміцнювати свої позиції. Зараз під’їжджають нові машини з патріотами. Ми встановлюємо наметовий табір і енергетиків (для проведення ремонтних робіт – ред.) не підпустимо», – сказав Іслямов.

На даний момент біля електроопор учасники акції встановили намет, біля електроопор перебувають близько 20 активістів і співробітники «Укренерго».

У ніч на 22 листопада в районі херсонського села Чаплинка сталися вибухи. У штабі громадянської акції щодо блокади Криму повідомили, що «лінія електропередач, яка постачала електроенергію в Крим, впала і не підлягає відновленню».

20 листопада на території Херсонської області в результаті вибуху, ймовірно, протитанкових мін, зруйновані дві залізобетонні опори та пошкоджені ще дві опори високовольтних ліній електропередач, по яких йде електропостачання до Криму.

Підприємство «Укренерго» повідомило в п'ятницю про критичний характер пошкоджень опор ЛЕП і можливе відімкнення від електрики Криму, частини Херсонської та Миколаївської областей.

20 вересня розпочалась безстрокова акція з блокування вантажного транспорту, що прямує до Криму з продуктами і товарами, ініційована лідерами кримських татар. Голова Меджлісу кримськотатарського народу, народний депутат України Рефат Чубаров також озвучив вимогу до уряду України припинити постачання електроенергії до Криму.

У Криму 22 листопада в 00:25 сталося відімкнення електроенергії, що надходить на територію півострова з материкової частини України. МНС Криму повідомило про введення режиму надзвичайної ситуації.

На цю ж тему:

Політична карикатура Олексія Кустовського

22.11.2015
У Криму через відімкнення світла 23 листопада оголосили вихідним днем

Низка міст залишаються без світла, виникають проблеми з мобільним зв’язком, комунікаціями, водопостачанням, на заправках черги за паливом далі

22.11.2015
Енергоблокада. П'ять питань про етику, емоції та ефективність

Блокада має застосовуватися без урахування морально-етичних аспектів, бо відповідальність за півострів несе Москва, і немає сенсу спрощувати їй утримування Криму далі

21.11.2015
Порошенко пообіцяв припинити торгівлю з Кримом – Чубаров

«Президент сказав, що дає доручення уряду на понеділок-вівторок ухвалити рішення про припинення торгівлі з окупованим Кримом» далі

22.11.2015
У Криму почали відключати світло

Практично весь Крим залишився без електропостачання. Перед цим були підірвані електроопори в Херсонській області далі

XS
SM
MD
LG