Доступність посилання

ТОП новини

Поліція відкрила 4 провадження через події біля електроопор на Херсонщині


Правоохоронці намагалися відтіснити учасників акції блокади Криму від пошкоджених електоопор, які блокували активісти, 21 листопада 2015 року
Правоохоронці намагалися відтіснити учасників акції блокади Криму від пошкоджених електоопор, які блокували активісти, 21 листопада 2015 року

У результаті інциденту біля електроопор на Херсонщині поліція порушила чотири кримінальні провадження.

Як повідомляє прес-служба Національної поліції, одне провадження відкрито за фактом умисного пошкодження об’єктів електроенергетики, ще два – за заподіяння тілесних ушкоджень двом працівникам поліції, а також відкрито кримінальне провадження за перешкоджання професійній діяльності журналістів.

21 листопада на Херсонщині сталися два вибухи електроопор повітряних «Каховка-Джанкой», відомості про цю подію внесенідо Єдиного реєстру досудових розслідувань, відкрили кримінальне провадження за частиною 2 статті 194-1 (Умисне пошкодження об'єктів електроенергетики) Кримінального кодексу України.

За версією поліції, під час інциденту поблизу електроопор два працівника поліції отримали тілесні ушкодження, медики діагностували в одного правоохоронця колото-різане поранення тулубу, інший отримав закриту черепно-мозкову травму та забій тулуба. За обома фактами нанесення тілесних ушкоджень працівникам поліції під час виконання ними службових обов’язків відкриті кримінальні провадження за частиною 2 статті 345 (Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) Кримінального кодексу України.

У поліції також зазначають, що за заявою журналістки каналу «АТР» відомості щодо перешкоджання її законній професійній діяльності внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань, відкрито кримінальне провадження за статтею 171 Кримінального кодексу України.

Також вирішується питання щодо порушення кримінального провадження за перешкоджання учасниками мітингу діяльності журналістів сайту «Херсонские вести», додають силовики.

20 листопада на території Херсонської області в результаті вибуху, ймовірно, протитанкових мін, зруйновано дві залізобетонні опори та пошкоджено ще дві опори високовольтних ліній електропередач, по яких йде електропостачання до Криму.

У суботу, 21 листопада, біля зруйнованих електроопор в Чаплинці Херсонської області між учасниками блокади, що перешкоджали початку ремонтних робіт, і правоохоронцями стався конфлікт, виникла бійка.

У ніч на 22 листопада в районі херсонського села Чаплинка сталися вибухи. У штабі громадянської акції щодо блокади Криму повідомили, що «лінія електропередач, яка постачала електроенергію в Крим, впала і не підлягає відновленню».

У Криму 22 листопада в 00:25 сталося відімкнення електроенергії, що надходить на територію півострова з материкової частини України. МНС Криму повідомило про введення режиму надзвичайної ситуації.

На цю ж тему:

Політична карикатура Олексія Кустовського

22.11.2015
У Криму через відімкнення світла 23 листопада оголосили вихідним днем

Низка міст залишаються без світла, виникають проблеми з мобільним зв’язком, комунікаціями, водопостачанням, на заправках черги за паливом далі

22.11.2015
Енергоблокада. П'ять питань про етику, емоції та ефективність

Блокада має застосовуватися без урахування морально-етичних аспектів, бо відповідальність за півострів несе Москва, і немає сенсу спрощувати їй утримування Криму далі

21.11.2015
Порошенко пообіцяв припинити торгівлю з Кримом – Чубаров

«Президент сказав, що дає доручення уряду на понеділок-вівторок ухвалити рішення про припинення торгівлі з окупованим Кримом» далі

22.11.2015
У Криму почали відключати світло

Практично весь Крим залишився без електропостачання. Перед цим були підірвані електроопори в Херсонській області далі

XS
SM
MD
LG