Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпропетровську вшанували пам’ять Сергія Параджанова


Сергій Параджанов
Сергій Параджанов

У неділю ввечері у Дніпропетровську, у Вірменському культурному центрі «Вардуі», вшановували пам’ять визначного кінорежисера Сергія Параджанова.

Усі охочі змогли оглянути виставку «Код Параджанова», присвячену видатному режисерові. Її організували Вірменський культурний центр «Вардуі», Вірменське товариство культурних зв’язків «АОКС» і Дніпропетровська облдержадміністрація.

В експозиції зібрані роботи митців з різних куточків планети, особисто знайомих із маестро. Зокрема, на виставці представлені роботи художників і фотографів з Вірменії, Грузії, Японії та Коста-Ріки, які особисто знали режисера.

Пам’яті Сергія Параджанова була присвячена також концертна програма «Колір граната», у якій взяли участь творчі колективи з різних регіонів України. Окрім того, у вірменському культурному центрі влаштували перегляд фільму «Тіні забутих предків».

У рамках Днів Параджанова в Дніпропетровську також відбулося відкриття виставок вірменських килимів Сейрана Алавердяна та виставки картин художників вірменського походження.

Раніше у Дніпропетровську на показі фільму Параджанова «Тіні забутих предків» збирали кошти на допомогу бійцям АТО.

Сергій Параджанов – кінорежисер світової слави. Його фільми – «Тіні забутих предків», «Колір граната», «Перший хлопець» і багато інших стали класикою. Міжнародне визнання прийшло до Сергія Параджанова після екранізації в 1964 році повісті Михайла Коцюбинського «Тіні забутих предків». Фільм отримав 39 міжнародних нагород, 28 призів на кінофестивалях (із них – 24 гран-прі) у 21-й країні.

XS
SM
MD
LG