Доступність посилання

ТОП новини

Активісти продовжують блокувати електроопори на Херсонщині, ніч минула спокійно


Пошкоджена електроопора на Херсонщині
Пошкоджена електроопора на Херсонщині

Активісти продовжують блокувати у Херсонській області опори ліній електропередач, що постачають електроенергію, у тому числі до Криму. Про це повідомив з місця події кореспондент Радіо Свобода.

Поблизу електроопор у Генічеському та Чаплинському районах області продовжують залишатися активісти, упродовж минулої ночі ситуація була спокійною, спроб витіснити протестувальників з боку правоохоронних органів не було.

Техніку ремонтних бригад пропустили через пункт «Чонгар» на адміністративному кордоні материкової України з Кримом, але розпочати повноцінні відновлювальні роботи протестувальники не дозволили.

За даними кореспондента Радіо Свобода, ремонтні роботи, які там проводились напередодні, були спрямовані винятково на те, щоб заземлити мережі.

У Херсонській ОДА заявили, що вирішувати ситуацію з проведенням повноцінного ремонту пошкоджених електроопор будуть шляхом переговорів з активістами. І в разі, якщо буде досягнуто згоди, працівники «Укренерго» можуть все полагодити за 4 доби.

У самій компанії «Укренерго» заявили, що падіння в Херсонській області опор ліній електропередач призвело до аварійного відімкнення українських атомних станцій.

20 листопада на території Херсонської області в результаті вибуху, ймовірно, протитанкових мін, зруйновано дві залізобетонні опори та пошкоджено ще дві опори високовольтних ліній електропередач, по яких йде електропостачання до Криму.

У суботу, 21 листопада, біля зруйнованих електроопор в Чаплинці Херсонської області між учасниками блокади, що перешкоджали початку ремонтних робіт, і правоохоронцями стався конфлікт, виникла бійка.

У ніч на 22 листопада в районі херсонського села Чаплинка сталися вибухи. У штабі громадянської акції щодо блокади Криму повідомили, що «лінія електропередач, яка постачала електрику в Крим, впала і не підлягає відновленню».

У Криму 22 листопада в 00:25 сталося відімкнення електроенергії, яка надходить на територію півострова з материкової частини України. Сьогодні, 23 листопада, у Криму через проблеми з електрикою оголошено вихідний день.

Крим анексований Росією. Учасники громадянської акції по блокаді Криму, вимагають від влади України «енергетичної блокади» півострова.

На цю ж тему:

Політична карикатура Олексія Кустовського

22.11.2015
У Криму через відімкнення світла 23 листопада оголосили вихідним днем

Низка міст залишаються без світла, виникають проблеми з мобільним зв’язком, комунікаціями, водопостачанням, на заправках черги за паливом далі

22.11.2015
Енергоблокада. П'ять питань про етику, емоції та ефективність

Блокада має застосовуватися без урахування морально-етичних аспектів, бо відповідальність за півострів несе Москва, і немає сенсу спрощувати їй утримування Криму далі

21.11.2015
Порошенко пообіцяв припинити торгівлю з Кримом – Чубаров

«Президент сказав, що дає доручення уряду на понеділок-вівторок ухвалити рішення про припинення торгівлі з окупованим Кримом» далі

22.11.2015
У Криму почали відключати світло

Практично весь Крим залишився без електропостачання. Перед цим були підірвані електроопори в Херсонській області далі

XS
SM
MD
LG