Доступність посилання

ТОП новини

Росія:тривають протести петербурзьких далекобійників


Протест далекобійників у районі Калуги, Росія, 11 листопада 2015
Протест далекобійників у районі Калуги, Росія, 11 листопада 2015

Петербурзькі далекобійники зібралися 23 листопада на узбіччі Московського шосе між селищами Лєнсовєтовське та Шушари, де вони планують провести ніч.

Наразі там зібралося близько півсотні фур, але учасники акції очікують, що вранці 24 листопада до них приєднаються інші водії і всі вони повільно поїдуть «равликом» – зі швидкістю 5-10 кілометрів на годину, вимагаючи не просто пом’якшити, а скасувати систему оплати проїзду по федеральних трасах для 12-тонних вантажівок «Платон».

30 листопада вони планують підтримати своїх дагестанських колег: коли ті рушать на Москву з півдня, петербурзькі водії хочуть попрямувати туди з півночі.

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, далекобійники наголошують, що поки у них немає політичних вимог, але не виключають, що такі з’являться, якщо влада відмовиться прислухатися і зрозуміти, що зараз більшість водіїв просто не може зрушити з місця, щоб не працювати собі у збиток. Дуже багато були б раді продати свої фури навіть на запчастини, але через нинішню ситуацію попиту на них немає.

24 листопада після акції «Равлик» петербурзькі далекобійники планують зібратися на народне віче, щоб обговорити свої проблему і подальший план дій.

З 15 листопада у Росії запроваджена плата за проїзд для автомобілів масою понад 12 тонн через систему «Платон», щоб компенсувати витрати на ремонт доріг, найбільшої шкоди яким завдають саме вантажівки.

Далекобійники з 11 листопада проводять акції протесту по всій країні. На деяких автотрасах вони на своїх фурах масово рухаються зі вкрай низькою швидкістю, чим фактично блокують пересування інших транспортних засобів.

Водії вимагають внести зміни до тарифів і технічно доопрацювати систему. Обурення далекобійників викликає і те, що збором грошей займається приватна структура, підконтрольна Ігорю Ротенбергу, синові мільярдера Аркадія Ротенберга, друга президента Володимира Путіна.

XS
SM
MD
LG