Доступність посилання

ТОП новини

Німеччина закликає Україну розслідувати руйнування опор ЛЕП


Пошкоджена опора ЛЕП біля Чонгару, Херсонська область
Пошкоджена опора ЛЕП біля Чонгару, Херсонська область

Німеччина закликає Україну розслідувати руйнування опор ліній електропередач (ЛЕП), що призвело до зупинки електропостачання до анексованого Росією Криму.

«Напад на громадську інфраструктуру, яка включає постачання електрики до Криму, є кримінальною дією. Ми очікуємо, що це буде розслідувано», – сказав у понеділок, 23 листопада, речник МЗС Німеччини Мартін Шефер.

У ніч на 20 листопада в Херсонській області внаслідок підривів електричних опор були виведені з ладу дві з чотирьох магістральних ліній електропередач, через які здійснюється енергопостачання до території Криму, а також частини Херсонської і Миколаївської областей. Пізніше були пошкоджені опори інших ліній електропередач, подача електроенергії до Криму зупинилася.

23 листопада учасники акції блокади Криму, що стартувала 20 вересня, продовжують блокувати доступ енергетиків і ремонтних бригад до пошкоджених ліній електропередач.

Анексований Росією Крим забезпечується електроенергією за рахунок своїх генеруючих потужностей лише частково, менш як на третину.

XS
SM
MD
LG