Доступність посилання

ТОП новини

АТО: бойовики стріляли на всіх напрямках, за минулу добу – 30 разів


У прес-центрі штабу АТО у вівторок вранці повідомили про продовження бойовиками обстрілів на всіх напрямках і порушення режиму тиші за минулу добу 30 разів. Про це йдеться у повідомленні на сторінці прес-центру у Facebook.

«З 18-ї години вчорашнього вечора і до 6-ї ранку на донецькому напрямку вони (бойовики – ред.) вели вогонь із зенітних установок, гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї у напрямку Красногорівки, Пісків, Троїцького, Авдіївки та Мар’їнки. На артемівському – зі стрілецької зброї – по Майорську та Зайцевому. На маріупольському – в районі Богданівки та Широкина. А на луганському – по Оріховому», – йдеться в повідомленні.

У штабі АТО заявляють про провокативний характер обстрілів бойовиками, щоб «потім звинуватити Україну у порушенні мінських домовленостей, а також обґрунтувати те, чому не відводять з передової визначене мирними домовленостями озброєння».

Повідомлень про жертви чи поранених серед українських військових немає.

Донецькі сепаратисти на своїх сайтах звинувачують ЗСУ у обстрілі ввечері понеділка селища Спартак та Жовтневе, а також обстрілах «прифронтової зони на горлівському, донецькому та південному напрямках». В угрупованні «ЛНР», що контролює частину Луганської області, про обстріли за останні години не повідомляють.

Раніше у зоні АТО фіксувалось відносне затишшя і майже відсутність обстрілів, за винятком поодиноких. Проте від початку листопада все частіше повідомляється про випадки порушення режиму припинення вогню. Сторони конфлікту на Донбасі звинувачують одна одну в порушенні Мінських угод, а спостерігачі ОБСЄ продовжують фіксувати порушення режиму припинення вогню на лінії розмежування сторін на Донбасі.

XS
SM
MD
LG