Доступність посилання

ТОП новини

Небезпечні ділянки біля пошкоджених ЛЕП на Херсонщині оточили силовики, активістів відвели – поліція


В управлінні Національної поліції у Херсонській області заявляють, що ділянки біля пошкоджених ЛЕП на Чаплинському напрямку оточили силовики для проведення ремонтних робіт, а активістів відвели від небезпечного місця, передає сайт МВС.

«Конфлікт з учасниками блокади Криму врегульовано, правоохоронці працюють у межах законодавства, забезпечуючи можливість ремонтним групам провести роботи на пошкоджених електроопорах на Чаплинському напрямку в Херсонській області. Учасники блокади Криму, що перебували в зоні можливого ураження при падінні пошкоджених електроопор, виведені з небезпечного району. На місці події знаходяться бійці батальйону «Херсон» та Нацгвардії», – йдеться в повідомленні.

Як заявив начальник Головного управління Національної поліції у Херсонській області Артур Меріков, жодних спецзасобів до протестувальників не застосовували.

У ніч на 20 листопада в Херсонській області внаслідок підривів електричних опор були виведені з ладу дві з чотирьох магістральних ліній електропередач, через які здійснюється енергопостачання до території Криму, а також частини Херсонської і Миколаївської областей. Пізніше були пошкоджені опори інших ліній електропередач, подача електроенергії до Криму зупинилася.

Вдень 23 листопада учасники акції блокади Криму, що стартувала 20 вересня, продовжували блокувати доступ енергетиків і ремонтних бригад до пошкоджених ліній електропередач.

Анексований Росією Крим забезпечується електроенергією за рахунок своїх генеруючих потужностей лише частково, менш як на третину.

XS
SM
MD
LG