Доступність посилання

ТОП новини

Рада погодилась почати роздержавлення друкованих ЗМІ


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Народні депутати України підтримали за основу і в цілому законопроект «Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації». За це рішення віддали свої голоси 260 парламентарів.

Документ передбачає обмеження впливу органів державної влади, інших державних органів й органів місцевого самоврядування на редакції друкованих засобів масової інформації, зведення до мінімуму використання друкованих ЗМІ з метою маніпулювання суспільною свідомістю і особистою думкою громадян.

«На першому етапі реформуватись будуть лише ті ЗМІ, як надали на це згоду», – наголосив один з ініціаторів закону Микола Томенко.

«За орієнтовними розрахунками на реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації загальна сума коштів складатиме 195,57 мільйона гривень, в тому числі: на першому етапі в сумі 6,98 мільйона, на другому етапі – в сумі 188,59 мільйона гривень», – йдеться у пояснювальній записці до законопроекту.

За інформацією Державного комітету телебачення і радіомовлення України, у 2014 році державним і комунальним ЗМІ надали 97 мільйонів гривень фінансової підтримки. У середньому на одну газету виділили 150,5 тисячі гривень.

Закон набуває чинності 1 січня 2016 року.

XS
SM
MD
LG