Доступність посилання

ТОП новини

У МВС спростовують зауваження активістів на адресу Паскала


Міністерство внутрішніх справ України вважає коректним призначення на посаду першого заступника голови Національної поліції колишнього заступника глави МВС Василя Паскала і відкидає заяви активістів про нібито причетність його до переслідування учасників Революції Гідності.

У прес-службі МВС зокрема нагадали, що Окружний адміністративний суд Києва раніше визнав відсутність підстав для звільнення Паскала з посади заступника міністра внутрішніх справ відповідно до закону про очищення влади.

«Генерала поліції другого рангу Василя Паскала було призначено на посаду після проведення переатестації за участі членів Центральної атестаційної комісії, зокрема експертів Консультативної місії ЄС EUAM, програми ICITAP Департаменту юстиції США, а також голови Громадської ради при МВС України. Під час прийняття рішення про призначення його на посаду було враховано рішення Окружного адміністративного суду Києва, яким відмовлено у задоволенні позовних вимог Громадської ради при Міністерстві юстиції України до Кабінету міністрів України», – йдеться у повідомленні МВС.

«Усі повідомлення про причетність Василя Паскала до злочинів, вчинених стосовно учасників Революції Гідності, не відповідають дійсності. Це було документально та чітко підтверджено управлінням спецпрозслідувань Генпрокуратури України», – наголосили у відомстві.

У вівторок активісти «Громадського люстраційного комітету» з посиланням на офіційну відповідь МВС повідомили про призначення Василя Паскала, який донині був заступником Арсена Авакова, на посаду першого заступника голови Національної поліції.

Раніше активісти закликали голову Національної поліції Хатію Деканоїдзе не призначати Паскала своїм заступником, наголошуючи на тому, що він мав би потрапити під дію закону про люстрацію, а також заявляючи, що він міг бути причетним до переслідування учасників Революції Гідності, оскільки під час цих акцій протесту працював на керівних посадах у МВС.

Графіка програми «Схеми»
Графіка програми «Схеми»

XS
SM
MD
LG