Доступність посилання

ТОП новини

Дані НАТО щодо російського Су-24 збігаються з даними Туреччини – Столтенберґ


Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберґ.
Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберґ.

Дані низки країн НАТО, що надійшли упродовж дня, збігаються з даними, які були надані Туреччиною щодо збиття російського літака Су-24, заявив у Брюсселі після екстреної наради генеральний секретар альянсу Єнс Столтенберґ.

Зустріч представників держав-членів альянсу у брюссельській штаб-квартирі була скликана з ініціативи Туреччини після збиття турецьким винищувачем російського Су-24, який, як стверджує Анкара, порушив її державний повітряний простір і не реагував на попередження.

«Ми неодноразово чітко повторювали: ми солідарні з Туреччиною, підтримуємо її територіальну цілісність. Ми продовжимо ретельно стежити за ситуацією на південно-східних кордонах НАТО», – зазначив Єнс Столтенберґ.

Водночас він закликав Москву та Анкару продовжувати підтримувати прямі контакти для розв’язання цієї проблеми та заявив, що він прагне побачити деескалацію напруження між двома країнами. «Це серйозна ситуація. Ми повинні бути обережними. Я заохочую обидві сторони до продовження контактів для розв’язання проблеми», – наголосив Столтенберґ.

24 листопада турецькі військові збили російський літак Су-24, заявивши, що він порушив повітряний простір країни. Турецькі військові заявили, що літак, перед тим як збити, попередили 10 разів.

Російська влада наполягає, що бомбардувальник перебував у небі над сирійською територією у момент збиття.

Військові США підтверджують заяву Анкари, що турецькі пілоти 10 разів попереджали екіпаж російського бомбардувальника перед тим, як його збити, але ніякої відповіді не було.

XS
SM
MD
LG