Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко просить ЄС не знімати санкції з Росії до відновлення територіальної цілісності України


Петро Порошенко (©Shutterstock)
Петро Порошенко (©Shutterstock)

Президент України Петро Порошенко в телефонній розмові з головою Європейської комісії Жан-Клодом Юнкером наголосив на важливості збереження солідарності та єдності Європейського Союзу в питанні санкцій щодо Росії до відновлення територіальної цілісності України, включаючи Крим. Про це повідомив Порошенко у своєму Twitter напередодні ввечері.

«Наголосив на важливості єдності ЄС щодо санкцій Росії до відновлення територіальної цілісності України, включно з Кримом», – написав Порошенко.

Як повідомляє прес-служба глави української держави, також Порошенко поінформував президента Єврокомісії про розвиток ситуації на Донбасі.

«Сторони висловили занепокоєння у зв'язку зі зростанням кількості провокацій із боку бойовиків і закликали до неухильного виконання Мінських домовленостей», – йдеться в повідомленні.

Президент Єврокомісії привітав ухвалення низки законів у сфері боротьби з корупцією та протидії дискримінації та висловив сподівання на позитивну оцінку прогресу України на шляху до безвізового режиму з ЄС.

Сторони також обговорили поглиблення економічної інтеграції між Україною та ЄС, зокрема в контексті вступу в дію з 1 січня 2016 року зони вільної торгівлі.

Президент Європейської Комісії запевнив, що для Європейського Союзу українське питання незмінно залишається одним із пріоритетних.

Наприкінці зими – на початку весни минулого року Росія анексувала український Крим. Невдовзі після цього країни Заходу запровадили щодо Росії економічні санкції.

Також Україна і Захід звинувачують Росію у підтримці проросійських сепаратистів на Донбасі. У свою чергу Москва будь-які звинувачення відкидає. Росія називає окупацію Криму «відновленням історичної справедливості», і каже, що на Донбасі можуть бути лише російські «добровольці».

XS
SM
MD
LG