Доступність посилання

ТОП новини

У Криму матерям, які працюють, хочуть надати позапланову відпустку через проблеми з електроенергією


Ілюстративне фото
Ілюстративне фото

Російський глава Криму Сергій Аксьонов пропонує надати позапланову оплачувану відпустку матерям, які працюють, у зв’язку з режимом надзвичайної ситуації на півострові. Про це повідомляє прес-служба російського уряду Криму.

«У зв’язку з введенням на території республіки Крим режиму надзвичайної ситуації техногенного характеру регіонального рівня реагування прошу забезпечити надання оплачуваної відпустки тривалістю один місяць матерям, які працюють і які мають дітей віком до 10 років. Надання оплачуваної відпустки здійснити за наявності згоди працівника», – йдеться в повідомленні.

У Криму 22 листопада через пошкодження опор ЛЕП в Херсонській області сталося відімкнення електроенергії, що надходить на територію півострова з материкової частини України. Увечері 24 листопада в «Укренерго» повідомили, що ремонтні бригади відремонтували опору однієї з пошкоджених ліній електропередач в Херсонській області – «Каховка-Титан».

У Криму ввели режим надзвичайної ситуації. Півострів зараз забезпечується електроенергією, виробленою джерелами кримської генерації, а також дизельними генераторами, завезеними з Росії після анексії півострова в 2014 році. Однак цих потужностей не вистачає. Навчальні заклади Криму працюють з урахуванням світлового дня. У дитсадках готові були приймати дітей тільки в першій половині дня, без сніданку та обіду.

XS
SM
MD
LG