Доступність посилання

ТОП новини

США запровадили нові санкції через Сирію


Екс-голова Калмикії Кірсан Ілюмжинов
Екс-голова Калмикії Кірсан Ілюмжинов

США запровадили санкції щодо чотирьох фізичних і шести юридичних осіб за підтримку президента Сирії Башара аль-Асада, у тому числі за допомогу сирійському уряду в покупці нафти у бойовиків угруповання «Ісламська держава». Про це у середу, 25 листопада, повідомили у Міністерство фінансів США.

Санкції передбачають заморожування їх активів, а громадянам США заборонено укладати будь-які угоди з цими людьми та організаціями.

До списку санкцій увійшли банк «Російський фінансовий альянс», а також громадяни Росії, які мають стосунок до нього – підприємець Мудалал Хурі і екс-голова Калмикії Кірсан Ілюмжинов, йдеться у заяві Мінфіну США. У список також включені кілька компаній, пов’язаних з Мудалалом Хурі, зокрема Hudsotrade Limited, яка базується у Москві.

Серед фізичних осіб, проти яких запровадили обмежувальні заходи, сирійський підприємець Джордж Хасвані, який, за даними американського фінансового відомства, служив посередником у купівлі нафти сирійським режимом в ісламістів.

Кірсан Ілюмжинов заявив «Інтерфаксу», що у нього не було і немає жодних комерційних інтересів ні у Сирії, ні в Ірані. У квітні 2012 року ЗМІ повідомили про особисту зустріч Ілюмжинова і Башара аль-Асада.

XS
SM
MD
LG