Доступність посилання

ТОП новини

Дніпропетровські євромайданівці провели «закривавлений» флеш-моб під прокуратурою


Дніпропетровські євромайданівці пікетують прокуратуру, 25 листопада 2015 року
Дніпропетровські євромайданівці пікетують прокуратуру, 25 листопада 2015 року

У середу ввечері у Дніпропетровську, у другу річницю розгону місцевого Євромайдану й побиття активістів «тітушками», учасники Революції гідності пікетували будівлю обласної прокуратури з вимогою назвати винних у тих подіях.

Активісти прийшли з символікою, з якою брали участь у зібраннях дніпропетровського Євромайдану наприкінці 2013 – початку 2014 року. У руках вони також тримали плакати з написами «Закон один для всіх!», «Є постраждалі, немає винних», а також датами нападів та масового побиття євромайданівців, за які досі ніхто не відповів.

Молоді люди символічно пов’язали голови й ноги «закривавленими» бинтами, намалювали на обличчях синці, щоб нагадати правоохоронцям про постраждалих активістів.

«Ні замовники, ні виконавці побиття нікуди не поділись. Ми хочемо знати, яка перспектива розслідування «майданівських» справ у Дніпропетровську, чи, може, нам збиратись та їхати оцим складом до Києва?» – запитували учасники в прокуратури.

Заступник прокурора області Юрій Черкашин, який вийшов до пікетувальників, поінформував, що за фактом побиття євромайданівців 25 листопада 2013 року є кримінальне провадження, прокуратура наглядає за його розслідуванням. У ході слідства, зазначив він, опитано понад 200 свідків, опрацьовано тисячі фотографій, але жодного з нападників ідентифікувати не вдалось.

«На жаль, саме щодо цього злочину особи на цей час не встановлені. Не можна сказати, що наша робота й робота поліції успішна, адже злочин не розкрито. Але ми робимо, я вважаю, все можливе», – сказав Черкашин. Водночас він запропонував учасникам пікету організувати зустріч з правоохоронцями, які безпосередньо розслідують справи про побиття євромайданівців.

Активісти пройшли ходою центральними вулицями міста, скандуючи гасла Євромайдану.

25 листопада 2013 року невідомі люди спортивної статури розтрощили містечко на Євромайдані в Дніпропетровську, побили активістів. Пізно ввечері на площі з’явився представник управління внутрішньої політики й хотів зачитати рішення суду про заборону мітингувати на Європейській площі. У цей момент близько сорока молодиків спортивної статури скоїли напад – вони нівечили намети, ногами били людей. Напад тривав кілька хвилин, після цього чоловіки зникли. Постраждало 6 євромайданівців, зокрема керівника акції Віктора Романенка забрала «швидка».

XS
SM
MD
LG