Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпропетровську відкрили провадження через можливий підкуп виборців – поліція


Співробітники Жовтневого відділу поліції Дніпропетровська відкрили кримінальне провадження через можливий підкуп виборців 15 листопада під час проведення другого туру виборів міського голови. Інформацію про це у четвер Радіо Свобода підтвердила начальник відділу роботи зі ЗМІ обласного управління поліції Ганна Старчевська.

«У день проведення другого туру виборів до нас звернулись жителі Жовтневого району Дніпропетровська з повідомленням про те, що, можливо, відбувається підкуп виборців. за даним фактом зараз відкрите кримінальне провадження за ознаками статті 60 Кримінального кодексу України. Допоки розслідується кримінальне провадження, я не можу розголошувати подробиці», – зазначила Ганна Старчевська.

Водночас вона підтвердила, що мова йде про той же факт, що й у заяві ЦВК.

Цього тижня Центральна виборча комісія заявила, що звернулась до правоохоронних органів Дніпропетровська з проханням розслідувати можливі факти підкупу виборців під час голосування в другому турі виборів мера.

За словами заступника голови ЦВК Жанни Усенко-Чорної, до комісії надійшли звернення про дії невстановлених осіб, що «можуть бути кваліфіковані як злочини». У ЦВК, зокрема, повідомили, що у зверненнях йшлось про те, що невідомі особи, які називали себе представниками громадської ініціативи «Голосуй активно», розповсюджували біля дільниць та в інших місцях друковані матеріали, які могли бути підставою для отримання виборцями неправомірної вигоди. На користь кого з кандидатів могли діяти невстановлені особи, не зазначається.

«Комісія звернулася до Головного управління Національної поліції в Дніпропетровській області та передала йому зазначені звернення для проведення перевірки та у разі виявлення підстав вжиття заходів реагування відповідно до законодавства України», – заявили в ЦВК.

15 листопада у Дніпропетровську відбувся другий тур виборів міського голови. За даними ЦВК, переміг Борис Філатов («Укроп»), за нього проголосувало 184 874 виборців, за його суперника, висуванця «Опозиційного блоку» Олександра Вілкула – 158 752 виборців. Різниця між кандидатами склала понад 22 тисячі голосів.

XS
SM
MD
LG