Доступність посилання

ТОП новини

Рада створила ТСК з розслідування порушень під час виборів у Кривому Розі


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

229 народних депутатів України проголосували за створення тимчасової слідчої комісії з питань перевірки фактів порушень під час проведення повторного голосування на виборах міського голови Кривого Рогу 15 листопада 2015 року.

Проект постанови зареєстрували лідер фракції «Блок Петра Порошенка» Юрій Луценко, лідер фракції «Народний фронт» Максим Бурбак, лідер фракції «Самопоміч» Олег Березюк, лідер фракції Радикальної партії Олег Ляшко, народний депутат від «Батьківщини» Сергій Соболєв і лідер депутатської групи «Воля народу» Ярослав Москаленко.

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, до складу комісії увійшли позафракційний Юрій Левченко і депутат від «Опозиційного блоку» Костянтин Павлов.

Разом з тим, текст проекту постанови на сайті Верховної Ради поки що відсутній.

За офіційними даними, в Кривому Розі за чинного міського голову, представника «Опозиційного блоку» Юрія Вілкула проголосувало 50,21% виборців, а за його суперника, висуванця «Об’єднання «Самопоміч» Юрія Милобога – 49,79%. Різниця між кандидатами – 752 голоси.

Під стінами Апеляційного адміністративного суду у Дніпропетровську досі відбувається дві акції – на підтримку кандидата на посаду міського голови Кривого Рогу Юрія Вілкула від «Опозиційного блоку», офіційно визнаного переможцем виборів, і його суперника на виборах, висуванця «Самопомочі» Юрія Милобога.

21 листопад Дніпропетровський окружний адміністративний суд відмовив у задоволенні позову кандидата на посаду міського голови Кривого Рогу Юрія Милобога в повному обсязі. За даними юристів Милобога, кандидат у суді вимагав скасувати постанову Криворізької міської виборчої комісії про обрання міським головою Юрія Вілкула, визнати недійсним голосування на 22 спецдільницях, перерахувати бюлетені на 13 виборчих дільницях міста, а також визнати грубі порушення виборчого законодавства міськвиборчкомом.

XS
SM
MD
LG