Доступність посилання

ТОП новини

Для ремонту ЛЕП «Каховська-Титан» потрібно три години – Демчишин


Володимир Демчишин
Володимир Демчишин

Для закінчення ремонту ЛЕП «Каховська-Титан» на Херсонщині потрібно всього три години, однак активісти не пускають спеціалістів, повідомив міністр енергетики України Володимир Демчишин.

Він нагадав, що після підриву електроопор на Херсонщині було створено два штаби: один в «Укренерго» і один штаб при Херсонській ОДА.

«Неподалік від місця подій, в районі Чаплинки і Чонгара, перебувають шість робочих груп «Укренерго». Вони готові працювати, але їх не пускають активісти. Враховуючи позицію активістів, було проведено роботу тільки на повітряній лінії Каховка-Титан. Для завершення робіт потрібно три години», – заявив Демчишин.

Міністр уточнив, що вже відновлене постачання в Чаплинський і Каланчацький райони Херсонщини.

Також він повідомив, що у п’ятницю буде засідання енергетичного штабу спільно із прем’єром.

У Криму 22 листопада через пошкоджених опор ЛЕП в Херсонській області в 00:25 зупинилася подача електроенергії, що надходить на територію півострова з материкової частини України.

24 листопада учасники акції з продовольчої блокади Криму заявили, що готові допустити ремонтні бригади до ремонту пошкоджених ліній електропередач лише за умови обрізання проводів у напрямку півострова. Після досягнутих домовленостей почалися відновлювальні роботи на повітряній лінії 220 кВ «Каховська-Титан».

Півострів зараз забезпечується електроенергією, виробленою джерелами кримської генерації, а також дизельними генераторами, завезеними з Росії після анексії півострова в 2014 році. Однак цих потужностей не вистачає.

Найгірша ситуація з електропостачанням в Керчі, Щолкіні, на півночі Криму, в Бахчисарайському, Чорноморському, Роздольненському, Первомайському районах.

XS
SM
MD
LG