Доступність посилання

ТОП новини

Демчишин: Україна має вугілля на 45-50 днів


Володимир Демчишин
Володимир Демчишин

Міністр енергетики і вугільної промисловості Володимир Демчишин заявляє, що Україна забезпечена вугіллям на 45-50 днів.

«Наступні 45-50 днів наша енергосистема буде в стабільному енергетичному процесі. А за 50 днів можна знайти рішення щодо постачання вугілля і з ПАР, і від інших постачальників», – сказав Демчишин у парламенті, додавши, що поставки вугілля зупинилися з Росії і контрольованих сепаратистами регіонів Донбасу.

«Нині запасів вугілля на наших ТЕС достатньо для того, щоб працювати впродовж мінімум місяця. Щоб вирішити питання з ритмічним забезпеченням наших станцій, ми активно провадимо переговори з постачальниками з ПАР, на сьогодні вже в процесі доставки два кораблі – 168 тисяч тонн для «Центренерго», а також 80 тисяч тонн для ТЕЦ», – сказав Демчишин.

Міністр уточнив, що дві партії вугілля з ПАР прибудуть в Україну 4 і 12 грудня.

У Криму 22 листопада через пошкодження невідомими опор ЛЕП в Херсонській області в 00:25 зупинилася подача електроенергії, що надходить на територію півострова з материкової частини України.

Півострів зараз забезпечується електроенергією, виробленою джерелами кримської генерації, а також дизельними генераторами, завезеними з Росії після анексії півострова в 2014 році. Однак цих потужностей не вистачає.

24 листопада міністр енергетики Росії Олександр Новак заявив, що Москва може ухвалити рішення про припинення постачання вугілля в Україну у відповідь на припинення електропостачання до Криму.

Того ж дня сепаратисти з угруповання «ДНР», які контролюють шахти на території Донецької області, заявили про припинення поставок вугілля Україні.

XS
SM
MD
LG