Доступність посилання

ТОП новини

Ердоган: коментарі Путіна щодо турецько-російських відносин неприйнятні


Президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган
Президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган

Президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган заявив, що висловлені президентом Росії Володимиром Путіним 26 листопада після зустрічі в Москві з президентом Франції Франсуа Олландом коментарі є «неприйнятними».

Ердоган 27 листопада повторив, що збиття російського військового літака Су-24 на сирійсько-турецькому кордоні 24 листопада не було навмисним, а турецькі військові автоматично відповіли на «порушення правил» після того, як літак увійшов у повітряний простір Туреччини і відмовився виконати повторювані попереджувальні вимоги.

Путін 26 листопада звинуватив Туреччину у «свідомому» підштовхуванні двосторонні відносин до безвиході.

Ердоган також відкинув звинувачення Путіна, що Туреччина допомагає фінансувати угруповання «Ісламська держава», купуючи нафту у бойовиків. Натомість президент Туреччини сказав, що США мають документальні свідчення, що російські компанії і бойовики угруповання «Ісламська держава» продають нафту режимові президента Сирії Башара аль-Асада.

Російський бомбардувальник Су-24 був збитий турецькими військовими 24 листопада в районі турецько-сирійського кордону. Туреччина стверджує, що літак незаконно перетнув її кордон, Росія наполягає, що він перебував у небі над Сирією.

XS
SM
MD
LG