Доступність посилання

ТОП новини

Генпрокуратура не проводила обшуків у маєтку дружини екс-голови Держлісагентства


Генеральна прокуратура не проводила обшуків у будівлі, що належить дружині колишнього голови Державного агентства лісових ресурсів України Віктора Сівця, який працював на цій посаді за правління Віктора Януковича. Про це прокуратура повідомила у відповідь на запит Радіо Свобода.

ГПУ зазначила, що розслідує дві справи щодо діяльності колишнього керівництва Держлісагенства.

Перша, порушена за 364-ю, 368-ю і 209-ю статтями Кримінального кодексу, стосується «зловживань при здійсненні у період 2011-14 років експорту деревини, виробів з неї та іншої продукції лісового господарства», а також «вимагання від іноземних компаній-імпортерів лісо- та пиломатеріалів неправомірної вигоди в особливо великому розмірі та легалізація (відмивання) грошових коштів в особливо великому розмірі».

Друга справа, порушена за 364-ю і 191-ю статтями, стосується зловживання службовцями Держлісагенства і ДП «Укрлісконсалтинг» під час «підготовки документів для видачі сертифікатів про проходження лісоматеріалів та виготовлення з них пиломатеріалів для забезпечення експортних операцій».

«На даний час особам про підозру не повідомлялося», – зазначено в листі Генпрокуратури.

Раніше журналісти з’ясували, що резиденція посла Вірменії у центрі Києва займає маєток, що належить дружині Віктора Сівця. Посол Вірменії Андранік Манукян підтвердив Радіо Свобода, що орендує будинок у дружини Сівця Марини Журавльової, проте запевнив, що проживає там лише він сам, і що йому невідомо, хто такий Сівець.

«Якщо в української влади є проблеми з цими людьми, то нехай вони вирішують їх, я із задоволенням з’їду з цього будинку, якщо вони думають, що я на цей будинок поставив дипломатичну недоторканність», – заявив Манукян.

22 листопада він повідомив Вірменській службі Радіо Свобода, що залишає маєток через корупційний скандал.

«Я подзвонив хазяйці будинку і вже розірвав контракт із нею. Я переїхав з цього будинку в інший будинок. Зараз, якщо влада України має проблеми з цією квартирою, то хай робить, що хоче, недоторканність знята, табличка знята, прапор перенесений. Це більше не будинок посла Вірменії», – зазначив Андранік Манукян.

Місцезнаходження самого Віктора Сівця зараз невідоме.

XS
SM
MD
LG