Доступність посилання

ТОП новини

У Криму подача електроенергії обмежена у майже 300 населених пунктах


Подача електроенергії у Криму наразі обмежена для 296 населених пунктів, повідомляє Міністерство з питань надзвичайних ситуацій Росії. За даними відомства, обмеження у подачі електроенергії нині стосуються більш ніж 24 тисяч будинків.

У російському МНС додали, що станом на вечір суботи, 28 листопада, обсяг наявної у Криму електроенергії склав близько половини від потреби.

Водночас, як повідомляє проект Радіо Свобода «Крим. Реалії», покращилося електропостачання житлових районів у Севастополі. За даними місцевих жителів, вони почали отримувати електроенергію й у ті години дня, яких не було у попередньому графіку, підготовленому місцевою владою.

Унаслідок підриву електроопор на Херсонщині неподалік адміністративного кордону України з окупованим Кримом і подальшого виведення з ладу ліній електропередач у ніч на 22 листопада Кримський півострів залишився без світла.

Учасники акції блокади Криму, що триває з 20 вересня, виступають проти відновлення постачання електроенергії. Вони вимагають, щоб самопроголошена кримська влада спершу виконала їхні вимоги, зокрема – звільнила з-під арешту осіб, яких протестувальники вважають політв’язнями, а також гарантувала там дотримання прав людини.

Крим може забезпечувати себе електроенергією менш ніж на третину від потреби. Крім джерел генерування електроенергії безпосередньо на півострові, у Криму працюють також завезені з Росії дизельні генератори.

XS
SM
MD
LG