Доступність посилання

ТОП новини

ЄС запропонував Туреччині допомогу для вирішення проблеми мігрантів


Мігранти в очікуванні перетину кордону неподалік Гевгелії, Македонія, 27 листопада 2015 року
Мігранти в очікуванні перетину кордону неподалік Гевгелії, Македонія, 27 листопада 2015 року

Європейський союз запропонував Туреччині допомогу у розмірі 3 мільярдів євро на посилення прикордонного контролю і стримування потоку мігрантів.Це було зроблено під час саміту ЄС-Туреччина, який проходив у неділю, 29 листопада, у Брюсселі.

Як заявила канцлер Німеччини Ангела Меркель, ці кошти призначені і для прийому Туреччиною тих мігрантів, яким у Європі відмовили у наданні статусу біженця.

Прем’єр-міністр Туреччини Ахмет Давутоглу, який брав участь у саміті, назвав цей день «історичним» для відносин Туреччини та Євросоюзу.

Голова Європейської ради Дональд Туск сказав журналістам, що однієї лише домовленості з Туреччиною буде недостатньо для подолання міграційного кризи у Європі. За його словами, необхідно буде запровадити жорсткий прикордонний контроль на зовнішніх кордонах ЄС.

Упродовж цього року до Євросоюзу в’їхали близько 900 тисяч мігрантів з Афганістану, Сирії та країн Африки. Вони прагнуть потрапити насамперед до Німеччини, країни Євросоюзу намагаються узгодити квоти на прийом біженців, щоб цей потік розподілявся рівномірніше.

Проти запровадження квот виступають насамперед такі країни як Угорщина, Чехія та Словаччина.

Напади у Парижі 13 листопада, у результаті яких загинули 130 людей спричинили у Європі антиемігрантські та антимусульманські настрої.

XS
SM
MD
LG