Доступність посилання

ТОП новини

Олланд на кліматичному саміті: ставки ніколи не були настільки високими


Франсуа Олланд
Франсуа Олланд

Президент Франції Франсуа Олланд, відкриваючи у Парижі кліматичний саміт, заявив, що ще ніколи ставки зустрічі не були такими високими.

«Звертаюся до вас сьогодні в ім’я кліматичної справедливості. Ми маємо діяти і усвідомити серйозність загрози для світової рівноваги в ім’я кліматичної справедливості. Потепління є ознакою майбутніх конфліктів, як хмара, після якої почнеться шторм. Воно дає поштовх потокам мігрантів із більшою кількістю біженців, ніж втікачів від війни. Деякі країни не зможуть більше задовольняти головні потреби свого населення. Є ризики голоду, масового виїзду з сіл, конфліктів через все більш рідкісний ресурс – воду», – сказав Олланд.

Водночас генеральний секретар ООН Пан Ґі Мун заявив на зустрічі, що світ має рухатися «швидше і глибше», щоб досягти мети і обмежити глобальне потепління двома градусами Цельсія до кінця століття.

Майже 150 світових лідерів розпочинають 30 листопада в Парижі дискусії, спрямовані на досягнення довгострокових домовленостей задля боротьби з глобальним потеплінням.

Конференція ООН з питань клімату працюватиме до 11 грудня. Захід розпочинається під посиленою охороною після терактів у французькій столиці 13 листопада, які забрали життя 130 людей.

Учасники глобального діалогу зі 196 країн спробують виробити довгострокову угоду щодо обмеження викидів парникових газів, науковці вважають, що саме вони є головним чинником потепління на планеті.

Серед 147 голів держав та урядів на відкритті конференції будуть лідери США, Китаю, Росії та Індії.

Україну представляє президент Петро Порошенко, який розпочав робочий візит до французької столиці 29 листопада. Як інформує президентський сайт, під час візиту Порошенко також проведе зустрічі з керівниками держав й урядів.

XS
SM
MD
LG