Доступність посилання

ТОП новини

НАТО далі допомагатиме Афганістану – Столтенберґ


Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберґ
Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберґ

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберґ вважає, що афганські сили безпеки грамотно ведуть боротьбу проти талібів та інших ісламістських бойовиків, але Північноатлантичний альянс продовжить допомогу Афганістану.

В інтерв’ю Радіо Свобода Столтенберґ вказав, що афганські військові «виявилися дуже здібними й грамотними», а також що НАТО далі «тренуватиме, допомагатиме й радитиме» їм, як краще діяти.

Генеральний секретар альянсу додав, що очікує на офіційне затвердження міністрами закордонних справ НАТО наприкінці цього тижня нинішньої чисельності військ в Афганістані до 2016 року.

Столтенберг наголосив, що, попри зростання насильства з боку ісламістських груп у північних провінціях Кундуз, Фар’яб і Бадахшан, альянс не розглядає можливість започаткування нової бойової операції в Афганістані.

У жовтні президент США Барак Обама оголосив, що майже 10 тисяч американських військових залишатимуться в Афганістані впродовж наступного року, а до 5500 військових це число зменшиться тільки у 2017 році.

Прем’єр-міністр Італії Матттео Ренці 16 жовтня заявив, що Італія, найімовірніше, погодиться на прохання США продовжити присутність близько 750 італійських військових в Афганістані в наступному році.

XS
SM
MD
LG