Доступність посилання

ТОП новини

«Аль-Каїда» погрожує Саудівській Аравії терактами


Екстремістське угруповання «Аль-Каїда на Аравійському півострові» виступило з погрозами на адресу Саудівської Аравії у зв’язку з планами уряду цієї країни стратити велику групу засуджених, серед яких є члени «Аль-Каїди».

У заяві, розміщеній 1 грудня в Twitter, угруповання пригрозило терактами на території Саудівської Аравії у випадку, якщо будуть страчені її члени.

Саудівські ЗМІ повідомили минулого тижня, що влада Саудівської Аравії планує стратити понад 50 людей, засуджених за звинуваченням у тероризмі.

У країні за останній рік збільшилася кількість нападів, відповідальність за які брали на себе бойовики іншого екстремістського угруповання, «Ісламська держава».

За даними міжнародної правозахисної організації Amnesty International, від початку цього року в Саудівській Аравії стратили щонайменше 151 людину. Більшість із них – іноземці, засуджені за злочини, пов’язані з наркотиками. Серед страчених також двоє громадян Чаду, засуджених до найвищого покарання за причетність до атак, організованих «Аль-Каїдою».

XS
SM
MD
LG