Доступність посилання

ТОП новини

Депутати Івано-Франківської міськради і мер склали присягу


Руслан Марцінків, мер Івано-Франківська
Руслан Марцінків, мер Івано-Франківська

На першій сесії новообраної міської ради Івано-Франківська міський голова, представник ВО «Свобода» Руслан Марцінків і депутати склали присягу.

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, секретарем ради обрали «свободівку» Оксану Савчук, яка була депутатом попередньої міськради.

Заступниками міського голови стали «свободівець» Микола Вітенко, який до цього працював секретарем міськради, представник ВО «Батьківщина», колишній заступник голови Івано-Франківської обласної ради Олександр Левицький. Крім того, залишився один заступник з попередньої каденції – Богдан Білик.

У новій міській раді утворено сім депутатських комісій, більшість з них розраховують очолити «свободівці».

Про «узурпацію влади «свободівцями» заявив на першій сесії лідер фракції «Укроп» Володимир Олійник.

Із 42 депутатів Івано-Франківської міської ради найбільше мандатів – 14 отримали представники ВО «Свобода», дев’ять депутатів від «БПП – Солідарність», по шість депутатів мають «Самопоміч» і «Укроп», чотири депутати представляють ВО «Батьківщина» і три депутати від УНП, в тому числі екс-мер Віктор Анушкевичус.

Перший робочий день депутатів Івано-Франківської міської ради розпочався з молитви і благословення в Архікатедральному соборі святого Воскресіння.

Перед початком сесії міськради акцію під її стінами провели громадські активісти з руху «Чесно». Вони прийшли під міську раду з плакатами про депутатів-прогульників з попередньої ради і пообіцяли контролювати дисциплінованість й активність депутатів.

За підсумками місцевих виборів 25 жовтня, у новій міській раді Івано-Франківська буде 42 депутати, серед них четверо жінок.

XS
SM
MD
LG