Доступність посилання

ТОП новини

Уряд Росії затвердив список забороненої турецької продукції


Ілюстративне фото
Ілюстративне фото

Уряд Росії затвердив список сільськогосподарської продукції, сировини і продовольства турецького походження, ввезення яких до Росії заборонене з 1 січня 2016 року.

До переліку забороненої продукції, зокрема, увійшли томати, апельсини, мандарини, броколі, виноград, персики, суниці та полуниці.

Крім овочів і фруктів, до переліку також увійшли м’ясо птиці, сіль і свіжі гвоздики.

28 листопада президент Росії Володимир Путін підписав указ, яким запроваджує санкції проти Турецької Республіки. Указ тимчасово запроваджує, зокрема, «заборону або обмеження зовнішньоекономічних операцій, що передбачають ввезення на територію Російської Федерації окремих видів товарів, країною походження яких є Турецька Республіка».

Також із 1 січня зупиняється дія безвізового режиму між Росією та Туреччиною, а «туроператорам і турагентам належить утримуватися від реалізації громадянам Російської Федерації туристського продукту, що передбачає відвідування території Турецької Республіки».

Відносини між Росією і Туреччиною загострилися цього тижня. 24 листопада російський літак Су-24 був збитий турецькими ВПС біля турецько-сирійського кордону. Туреччина стверджує, що літак залетів у її повітряний простір, попри попередження. Кремль наполягає, що літак не залишав меж Сирії.

XS
SM
MD
LG