Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко: ГПУ вже 1 грудня може передавати корупційні справи в Антикорупційне бюро


Петро Порошенко (©Shutterstock)
Петро Порошенко (©Shutterstock)

Генеральна прокуратура України вже з сьогоднішнього дня може передати всі провадження про корупцію в Національне антикорупційне бюро. Про це заявив президент України Петро Порошенко під час представлення керівника спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького.

«Вже сформований бойовий загін, який забезпечить боротьбу з корупцією. Весь світ, як і вся Україна чекає на боротьбу з корупцією», – заявив Порошенко.

30 листопада генпрокурор Віктор Шокін призначив Назара Холодницького керівником Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Раніше Порошенко заявляв, що до 1 грудня в Україні має почати працювати антикорупційна прокуратура.

Спеціалізована антикорупційна прокуратура має наглядати за додержанням законів під час проведення досудового розслідування, здійснюваного антикорупційним бюро України, а також підтримувати держобвинувачення у відповідних провадженнях. Без створення цієї прокуратури Бюро не може працювати.

Створення антикорупційної прокуратури супроводжувалося звинуваченнями у непрозорості. Зокрема заявлялось, що представники від ГПУ до комісії з відбору кандидатів на посади у антикорупційній прокуратурі критеріям «людей з бездонною репутацією» не відповідає. Згодом у листопаді ГПУ змінила своїх представників.

Загалом боротися з корупцією в Україні повинні три структури: Національне антикорупційне бюро, Спеціальна антикорупційна прокуратура і Національне агентство із запобігання корупції.

XS
SM
MD
LG