Доступність посилання

ТОП новини

Путін: Туреччина пошкодує, що збила російський літак


Володимир Путін
Володимир Путін

Президент Росії Володимир Путін заявляє, що Росія не забуде дії Туреччини, яка збила російський військовий літак, звинувативши його в порушенні свого повітряного простору.

Виступаючи зі щорічним зверненням, Путін заявив, що Туреччина пошкодує про свої дії. За його словами, відповідь Росії не обмежуватиметься торговельними санкціями. Водночас Москва «не брязкатиме зброєю», сказав Путін.

«Аллах вирішив покарати правлячу кліку Туреччини, позбавивши її розуму», – сказав Путін.

Президент Росії також закликав до створення «об’єднаного антитерористичного фронту, що базується на міжнародному праві і діятиме під егідою ООН».

Відносини між Москвою і Анкарою, вже погіршені останнім часом, далі різко погіршилися після того, як турецькі військові понад тиждень тому збили російський військовий літак поблизу турецько-сирійського кордону. Туреччина заявляє, що літак був збитий після численних попереджень після того, як порушив турецький повітряний простір. Росія стверджує, що її літак не порушував кордонів Туреччини, а його збиття було свідомою провокацією. Союз НАТО, членом якого є Туреччина, підтверджує версію Анкари.

Росія заявила, що Туреччина збила літак, щоб приховати свою причетність до незаконної торгівлі нафтою з бойовиками «Ісламської держави». Турецька влада заперечила ці заяви і закликала Росію надати докази.

XS
SM
MD
LG