Доступність посилання

ТОП новини

Суд заарештував майно Ленура Іслямова – Поклонська


 Ленур Іслямов
Ленур Іслямов

Суд заарештував все майно координатора громадянської акції блокади Криму Ленура Іслямова.

Як заявила російський прокурор окупованого Криму Наталія Поклонська на своїй сторінці в Facebook, встановлена причетність Іслямова до енергоблокади Криму та накладений арешт на все його майно з метою забезпечення виконання вироку у кримінальній справі, тобто з метою відшкодування заподіяних Криму збитків арештоване майно Іслямова конфіскують.

2 листопада провели обшуки на підприємствах Ленура Іслямова в Криму, в будинку його батьків, з обшуками також прийшли в його будинок у Москві. Крім того, обшуки відбулися в будинках деяких колишніх співробітників телеканалу.

Згідно з інформацією управління російського ФСБ в Криму, обшуки проходять в рамках порушеної стосовно власника ATR кримінальної справи. Також 2 листопада Центробанк Росії оприлюднив інформацію про відкликання ліцензії на роботу у ТОВ «Джаст Банк», що належить Іслямову.

Власник кримськотатарського телеканалу ці дії назвав «помстою» за блокаду Криму.

Зараз Іслямов проживає на материковій Україні і є одним з головних ініціаторів громадянської акції блокади Криму, яка стартувала 20 вересня. Також Іслямов заявляв, що учасники громадської блокади перестануть охороняти електроопори на Херсонщині і дозволять їх пошкодити, якщо влада України не припинять поставки електроенергії на півострів. Згодом електроопори таки пошкодили.

22 листопада Поклонська заявила про відкриття кримінальної справи через припинення постачання електроенергії в Крим.

XS
SM
MD
LG