Доступність посилання

ТОП новини

Дніпропетровська облрада старого скликання збирається, щоб розглядати бюджет-2016


Голова Дніпропетровської обласної ради, представник «Опозиційного блоку» Євген Удод підписав розпорядження і скликав на п’ятницю сесію обласної ради, на порядку денному якої буде бюджет області на наступний рік.

За розпорядженням, на сесію скликані депутати старого складу облради, тоді як облвиборчком уже оголосив результати виборів і поіменний список переможців.

За інформацією обласної виборчої комісії, скликати першу сесії обласної ради у новому складі не дозволяє гальмування процесу реєстрації депутатів: поки не зареєстрували необхідних двох третин депутатів.

«Згідно з пунктом 3 статті 46 Закону «Про місцеве самоврядування в Україні», першу сесію обласної ради скликає відповідна територіальна виборча комісія не пізніше як через два тижні після реєстрації новообраних депутатів ради в кількості, яка забезпечує повноважність складу ради», а це 2/3 депутатів», – пояснили в облвиборчкомі.

Місцеві активісти Автомайдану в соціальних мережах повідомляють, що готуються до акцій протесту, аби завадити депутатам старого складу облради ухвалювати бюджет, і наполягають, що облрада того скликання вже втратила легітимність.

Водночас заступник голови Дніпропетровської облдержадміністрації, депутат облради Гліб Пригунов на своїй сторінці у Фейсбуці пояснив, що на розгляд до облради облдержадміністрацією внесений так званий «рамковий» проект бюджету: аби область «безпроблемно увійшла в новий фінансовий рік», його треба ухвалити до 12 грудня.

«Особливо хочу підкреслити – бюджет, який мають ухвалити депутати, – «рамковий», тобто там прописані напрямки фінансування. Це стратегічний, проектний бюджет, де немає ніяких конкретних об'єктів і конкретно виділених на них грошей», – зазначив Пригунов.

У листопаді обласна ТВК оприлюднила результати виборів до облради: до облради нового скликання увійшли 7 політичних сил – «Опозиційний блок» (33,82%, це 46 мандатів), «Укроп» (18,31%, 25 мандатів), Блок Петра Порошенка (10,27%, 14 мандатів), «Відродження» (7,82%, 10 мандатів), всеукраїнське об’єднання «Батьківщина» (6,64%, 9 мандатів), Радикальна партія (6,06%, 8 мандатів) та «Самопоміч» (5,69%, 8 мандатів).

XS
SM
MD
LG