Доступність посилання

ТОП новини

Генпрокуратура внесла в Раду доповнене подання на арешт Клюєва


Сергій Клюєв
Сергій Клюєв

Генеральна прокуратура України внесла до парламенту допрацьоване подання про затримання і арешт депутата Сергія Клюєва. Про це Радіо Свобода повідомив прокурор Генпрокуратури Владислав Куценко.

«Подання пов’язане з незаконними діями Клюєва, спрямованими на незаконне заволодіння «Межигір’ям» та подальше його утримання під час президенства Януковича. Необхідно це для оголошення його в міжнародний розшук», – сказав він.

16 червня генеральний прокурор Віктор Шокін звернувся до Верховної Ради з поданням про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт народного депутата України Сергія Клюєва.

Пізніше Генпрокуратура відкликала подання про арешт Клюєва для доповнення його новими епізодами.

Як повідомляли раніше в ГПУ, Клюєва підозрюють у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених частиною 3 статті 209 (вчинення правочинів з майном в особливо великих розмірах, одержаних внаслідок суспільно небезпечного діяння, що передувало легалізації (відмиванню) доходів), частиною 5 статті 369 (надання службовій особі неправомірної вигоди в особливо великому розмірі за вчинення службовою особою в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду) Кримінального кодексу України.

XS
SM
MD
LG