Доступність посилання

ТОП новини

Жителям Феодосії обіцяють три дні безперервного електропостачання


Ілюстративне фото
Ілюстративне фото

У Феодосії 2 грудня близько 23:00 за місцевим часом увімкнули світло і обіцяють безперервне електропостачання міста упродовж трьох днів. Про це проектові Радіо Свобода Крим.Реалії повідомляють жителі міста.

«Графік подачі електрики є, але він нестабільний. Тобто кожен день він змінюється. Вчора близько 23:00 всьому місту дали світло, і начебто воно поки скрізь є. Але з’явилося повідомлення від адміністрації міста, що воно є тільки на 3 дні. При цьому графік вивішує «Крименерго» раз на 3–4 дні, а змінюється він щодня. Ти ніколи не знаєш, чи буде світло вдома або на роботі», – розповідає жителька Феодосії Олена.

Світло дає можливість городянам задовольнити побутові потреби.

«Відкрилися магазини і перукарні. Навіть стоматологи вийшли на роботу. Коли вчора світло дали, я відразу котел увімкнула – батареї продути, швидко набрала у ванну гарячої води, щоб помитися, зарядила, що можна. Пральну машину навіть вмикати не стала – боялася, що за часом не вистачить. Але інтернету вночі не було», – каже мешканка Феодосії.

За її інформацією, водопостачання міста постійне, близько 70% багатоквартирних будинків опалюється, понад 30% жителів міста проживають у приватних будинках, де опалення залежить від індивідуальних котлів.

22 листопада через підрив електроопор у Херсонській області до Криму перестала надходити електроенергія з материкової частини України. На півострові оголосили режим надзвичайної ситуації. Крим забезпечується електроенергією, виробленою джерелами кримської генерації і дизельними генераторами.

Президент Росії Володимир Путін, який прибув увечері в середу 2 грудня в Крим, взяв участь у церемонії запуску першої нитки енергомосту з Росії до Криму. Міністр енергетики Росії Олександр Новак заявив, що перетоки електроенергії в обсязі 100 МВт вдасться розподілити по Криму вже в середу 3 грудня, інші 100 МВт наберуться найближчої доби.

XS
SM
MD
LG