Доступність посилання

ТОП новини

У США висунули звинувачення ще 16 особам у зв’язку з корупцією в ФІФА


Правоохоронці США висунули ще 16 особам звинувачення, пов’язані з корупцією, в результаті розширення міжнародного розслідування підкупів, хабарів і «відкатів» у Міжнародній федерації футболу.

Міністр юстиції США Лоретта Лінч виступила з цим повідомленням по тому, як у Швейцарії, в Цюріху, де працює штаб-квартира ФІФА, поліція арештувала на прохання США двох посадовців федерації в перебігу обшуку в дорогому готелі.

П’ятеро з 16 – колишні чи нинішні члени виконавчого комітету ФІФА, серед них голови футбольних конфедерацій Південної Америки Хуан Анхель Напут і Північної й Центральної Америки і Карибського регіону Альфредо Авіт, обидва також віце-президенти ФІФА. Саме їх двох і арештували у Швейцарії.

Загалом у новому обвинувальному документі 92 пункти.

Раніше цього року правоохоронці США і Швейцарії вже звинувачували й арештовували низку інших посадовців ФІФА. Тоді 47 пунктів звинувачення були висунені у США 14 особам, а Швейцарія, крім того, веде окреме розслідування щодо ймовірності хабарництва в ФІФА у процесі вибору країн, що проводять Чемпіонати світу з футболу 2018 і 2022 року (це Росія і Катар).

XS
SM
MD
LG