Доступність посилання

ТОП новини

Дніпропетровська обласна рада старим складом ухвалила «рамковий» бюджет на 2016 рік


Дніпропетровська обласна рада старого, 6-го, скликання на сьогоднішній сесії ухвалила «рамковий» обласний бюджет на 2016 рік. Це перший регіон в Україні, який вже затвердив свій обласний бюджет.

За рішенням обласної ради, обсяг дохідної частини бюджету наступного року урахуванням надходжень з державної скарбниці складе близько 13 мільярдів гривень.

Бюджет збалансований за доходами і видатками, заявили в облраді. А втім, за словами голови обласної ради 6-го скликання, представника «Опозиційного блоку» Євгена Удода, ухвалений старим складом ради бюджет «забезпечує фінансову стабільність Дніпропетровщини», однак кошти за «статтями і проектам будуть розподіляти депутати обласної ради нового скликання».

«Вчителі, лікарі, культпрацівники гарантовано отримуватимуть зарплату, а усі школи, лікарні та інші соцзаклади – кошти для своєї подальшої роботи і обслуговування громад», – зазначив Удод.

Водночас фракція ВО «Батьківщина» у Дніпропетровській обласній раді зробила заяву про неприпустимість ухвалення головного фінансового документу області старим склади облради.

«Ми вважаємо, що ухвалення обласного бюджету на 2016 рік – прерогатива депутатів нового VІI скликання, яких підтримали виборці і чекають від них виконання програм і обіцянок. Сесія за участю новообраних депутатів може відбутися вже 14 – 15 грудня. У нас є час для прийняття нормального та збалансованого обласного бюджету, без приставки «рамковий», – йдеться у заяві.

Голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко привітав рішення про ухвалення бюджету.

«Депутати проголосували одностайно за, тому що ми не могли залишити область жити на 1/12 минулорічного бюджету. Кожен згадав 2015 рік, коли регіон почав реально освоювати бюджет розвитку тільки влітку і фінансувати проекти тільки у вересні», – сказав він.

Раніше в обласній виборчій комісії пояснили, що скликати першу сесії обласної ради у новому складі не дозволяє гальмування процесу реєстрації депутатів: поки що не зареєстровано необхідних двох третин депутатів.

У листопаді обласна ТВК оприлюднила результати виборів до облради: до облради нового скликання увійшло сім політичних сил – «Опозиційний блок» (33,82%, це 46 мандатів), «Укроп» (18,31%, 25 мандатів), Блок Петра Порошенка (10,27%, 14 мандатів), «Відродження» (7,82%, 10 мандатів), ВО «Батьківщина» (6,64%, 9 мандатів), Радикальна партія (6,06%, 8 мандатів) і «Самопоміч» (5,69%, 8 мандатів).

XS
SM
MD
LG