Доступність посилання

ТОП новини

Штаб АТО: бойовики активізували обстріли позицій українських військових на Донбасі


Проросійські сепаратисти, архівне фото
Проросійські сепаратисти, архівне фото

Сьогодні бойовики активізували обстріли позицій українських військових вздовж лінії розмежування на Донбасі, повідомляє прес-центр штабу АТО.

«З 9:00 ворог чотири рази відкривав прицільний вогонь по наших опорних пунктах у Зайцевому, Майорську та Новгородському із 82-міліметрових мінометів, озброєння БМП, станкових протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. При цьому обстріли Зайцевого та Майорська тривали близько трьох годин», – йдеться у повідомленні.

Також, за даними штабу, сепаратисти провели ще 12 неприцільних обстрілів українських позицій біля Пісків, Зайцева, Новгородського та Красногорівки.

У штабі зазначають, що українські військові двічі відкривали вогонь у відповідь з незабороненої Мінськими домовленостями стрілецької зброї.

Як заявляють сепаратисти з угруповання «ДНР», українські військові сьогодні ввечері обстріляли околиці колишнього аеропорту Донецька з мінометів, в угрупованні «ЛНР» про обстріли не повідомляють.

Упродовж двох осінніх місяців у зоні АТО фіксувалося відносне затишшя і майже повна відсутність обстрілів. Проте від початку листопада все частіше надходять повідомлення про випадки порушення режиму припинення вогню. Сторони конфлікту на Донбасі звинувачують одна одну в порушенні Мінських угод, а спостерігачі ОБСЄ продовжують фіксувати порушення режиму припинення вогню на лінії розмежування сторін на Донбасі.

XS
SM
MD
LG